Ciorba de perisoare

de madalinanicoleta in Ciorbe, 13 Noi 2013 | 4789 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite
  • 3 ardei mari (de diferite culori)
  • 2 morcovi mari
  • o telina mica cu frunze
  • 3 cartofi
  • 1/2 kg carne tocata porc
  • un ou micut
  • 2 maini de orez
  • sare, piper
  • o lingura bulion
  • 400 ml zeama de varza
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se curata si se spala legumele dupa care maruntim ceapa bine, morcovul, ardeiul si telina le taiem cubulete.

Intr-o oala mare punem apa la fiert in care adaugam sare si un strop de ulei. Cand apa incepe sa fiarba adaugam ceapa, morcovul si telina taiate cubulete.

Intre timp pregatim perisoarele astfel: amestecam carnea tocata cu o mana de orez (bine spalat inainte), cu un ou, sare si piper. Formam bilute de perisoare si le asezam frumos pe o tava. Adaugam ardeiul la ciorba iar dupa 10 minute "inecam" perisoarele rand pe rand cu ajutorul unei linguri. Cand acestea incep sa se ridice la suprafata adaugam cartofii curatati, spalati si taiati in forma dorita.

Dupa 20 de minute, cand perisoarele-s aproape fierte, adaugam cealalta mana de orez (tot bine spalata). Dupa alte 10 minute adaugam o lingura de bulion calita in putin ulei si frunzele de telina tocate marunt. Lasam sa fiarba putin asa si apoi adaugam zeama de varza si mai lasam ciorbica inca 10 minute pe foc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert

ieri la 14:57

Prajitura cu cirese semi amare

pe 24.05 la 21:50

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos

pe 24.05 la 15:51

Mancare de  naut  cu spanac si curry in stil asiatic

de Ksenya 5

pe 24.05 la 11:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare